logo
18/04
17/04
16/04
2 ...

Двох воїнів із 103-ої бригади ТрО Львівщини відзначили державними нагородами (ФОТО)

21-03-2023 17:27560

Двох воїнів із 103-ої бригади ТрО Львівщини відзначили державними нагородами (ФОТО)
Фото: Львівська ОВА

Медалі отримали офіцер Олексій Закордонець та сім’я захисника Юрія Хміляра, який загинув на фронті.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Сьогодні, 21 березня, очільник Львівської ОВА Максим Козицький вручив державні нагороди двом військовослужбовцям із 103-ої окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України. До відзначення долучився командир бригади Валерій Курко, який подякував побратимам за службу. 

Медаль «за військову службу Україні» отримав офіцер 62-ого батальйону Олексій Закордонець. Ще однією нагородою відзначили Юрія Хміляра – захисника, який віддав своє життя за Україну. Медаль чоловіку присудили прижиттєво, однак вручили його сім’ї посмертно. У Юрія залишилися двоє маленьких дітей. 

«Не вистачає слів, щоб висловити всю ту вдячність та виразити повагу. Дякую за можливість побачити і нагородити тих, кому ми завдячуємо усім. Кожен українець повинен пам’ятати, скільки відважних воїнів гине за мир та свободу. Доки живе пам'ять, доти живуть люди. Захисники і захисниці щодня роблять все можливе і надможливе для того, щоб наша країна перемогла, а діти ніколи не бачили жахів війни. Ці зусилля, неймовірна праця, сила духу – шлях до побудови вільного, щасливого майбутнього. Ми зобов’язані вистояти, щоб довести – кожне життя згасло не дарма!», – зазначив Максим Козицький. 

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news