logo
28/03
2 ...

Новим представником омбудсмена на Львівщині став Тарас Подвірний

22-03-2023 15:02467

Новим представником омбудсмена на Львівщині став Тарас Подвірний
Фото: Львівська ОВА

Посада передбачає вирішення питань, які стосуються військових злочинів росії – звільнення з полону, допомоги сім’ям полонених, захисту прав ВПО.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Сьогодні, 22 березня, на Львівщині представили нового омбудсмена області – Тараса Подвірного. Його представив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Любінець. Він також окреслив напрями роботи представництва на Львівщині. Посада передбачає вирішення питань, які стосуються військових злочинів росії, звільнення з полону, допомоги їхнім сім’ям, захист прав і свобод місцевих жителів, зокрема ВПО тощо. 

Очільник Львівської ОВА Максим Козицький привітав Тараса Подвірного з призначенням. 

«Робота представництва Уповноваженого з прав людини – це про людську гідність і свободу.  Вона стосується постійної співпраці з міжнародною спільнотою, щоб задокументувати кожен злочин, кожен нелюдський вчинок росії на території України. Спільними зусиллями ми маємо повернути кожну дитину, яку безсоромно викрали, повинні захищати права і свободу не тільки на фронті, а й у всіх інших сферах, на всіх світових майданчиках. Нещодавно Міжнародний кримінальний суд визнав путіна злочинцем. Я впевнений, що його обов’язково притягнуть до відповідальності. І саме за те, що він незаконно вивозить українських дітей. 123 країни про це заявили! Ми боремось за права кожної людини, кожної дитини. Ми – нація, яка досягне справедливості. Тому я радий, що Тарас очолив цю важливу посаду у Львівській області та буде підтримувати усіх, хто цього тут потребує», – підкреслив він.  

Нагадаємо, нещодавно в області відкрили Регіональний центр Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. В межах свого візиту Дмитро Любінець відвідав центр та зустрівся зі сім’ями воїнів, які зараз перебувають в полоні. 

Довідково:

Тарас Подвірний – юрист, політолог, член Президії Львівської обласної ради VIII скликання. Заступник Голови Комісії з питань інженерного, житлово-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news