logo
29/03
28/03
27/03
26/03
2 ...

Ракетний удар по Запоріжжю: кількість постраждалих зросла до 32 осіб, загинула одна людина

22-03-2023 17:47550

Ракетний удар по Запоріжжю: кількість постраждалих зросла до 32 осіб, загинула одна людина
Фото: t.me/kurtievofficial

 У Запоріжжі кількість постраждалих внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці зросла до 32 осіб, відомо про одну загиблу людину.

Про це повідомляє ДСНС України. 

«На даний час внаслідок влучання ворожої ракети між двома дев'ятиповерхівками постраждало 32 особи: госпіталізовані 27, з них 3 дітей. 5 людям надана допомога на місці. Одна особа загинула.

Силами підрозділів ДСНС вдалося врятувати 6 громадян і 1 пса. Наразі тривають аварійно-рятувальні роботи», - йдеться у повідомленні. 

На місці події від ДСНС працює 66 рятувальників та 14 одиниць техніки.

Російські терористи, ймовірно, били по багатоповерхівці у Запоріжжі з реактивних систем залпового вогню «Торнадо-С». Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передає Главком.

«За попередніми даними, це ймовірно реактивна система залпового вогню «Торнадо-С». Це реактивна артилерія, яка летить надзвичайно швидко. Від пуску до влучання – десятки секунд. Якщо є можливість у наших Сил оборони оповістити коли буде працювати реактивна й ствольна артилерія – це безумовно робиться. Якщо такої можливості немає, якщо немає розвідувальних даних, тому можуть бути такі терористичні атаки ворога», – заявив Ігнат.

Як писав Leopolis.news, у Запоріжжі сьогодні вдень, 22 березня, під час обстрілу російська ракета влучила у багатоповерховий житловий будинок.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news