logo
19/04
18/04
2 ...

Перший ангіограф у дитячій лікарні Львова вже допоміг врятувати життя малюку

25-03-2023 18:35562

Перший ангіограф у дитячій лікарні Львова вже допоміг врятувати життя малюку
Фото: Львівської міської ради

Перший ангіограф у дитячій лікарні вже допоміг врятувати життя малюку. Новітня рентген-система дає змогу надточно та малотравматично виявляти захворювання і оперувати навіть новонароджених діток із захворюваннями серця та судин. 

Львівська Лікарня Святого Миколая стала єдиною в Україні багатопрофільною дитячою лікарнею з власним ангіографом. Про це розповіли у Першому медоб'єднанні Львова, передає пресслужба Львівської міськради.

Пацієнтка - маленька Єва з Волинської області. Їй 8 місяців. Одразу після народження лікарі виявили у неї критичний стеноз легеневої артерії. Це вроджена вада, при якій порушено притік крові від серця до легень дитини. Оперувати треба було в перші дні життя, інакше дитина б не вижила.

«За допомогою батьки звернулись до спеціалістів дитячої Лікарні Святого Миколая. Тут кардіохірурги вперше прооперували маля на 11-ий день після народження. Та тепер, коли Єва уже набрала вагу й підросла, легеневий клапан звузився. А кровотік до легеневої артерії – погіршився. Медики вирішують: саме час для планової корекції серцевої вади. 

Під час операції наші інтервенційні радіологи спільно з кардіохірургами зробили єдиний маленький прокол у стегновій вені. Через неї спеціалісти дісталися до серця. Тоді спеціальним балоном роздули клапан, відновивши кровотік легеневою артерією. 

Операція тривала всього 30 хвилин. Її результатом медики задоволені: під час втручання різниця тисків між правим шлуночком та легеневою артерією нормалізувалася. Тому вже за декілька годин після втручання Єва стала активнішою та наступного дня разом із батьками поїхала додому. З дівчинкою усе добре», - зазначили у Першому медоб'єднанні Львова.

Рятувати ще більше діток із звуженням або закупоркою судин, порушенням мозкового кровообігу та аневризмами, кровотечами й пухлинними процесами спеціалісти Лікарні Святого Миколая можуть завдяки благодійникам. Вони придбали для дитячої лікарні цю сучасну японську ангіографічну систему SHIMADZU. Це обладнання одного з провідних у світі виробників рентгенологічного обладнання. 

«Дуже дякуємо Оксані Дмитрієвій, яка допомогла організувати та отримати безцінну для нас ангіографічну систему від наших друзів з-за океану – народу Тайваню.

Безмежна вдячність народу Тайваню, що підтримує Україну та українських дітей у важкий для нашої держави час», - додали у Першому медоб'єднанні Львова.

 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news