logo
19/04
18/04
2 ...

У Львові вибухнув газовий котел: постраждав чоловік (ОНОВЛЕНО)

26-03-2023 10:261000

У Львові вибухнув газовий котел: постраждав чоловік (ОНОВЛЕНО)
Фото: ГУ ДСНС Львівщини

25 березня близько 00:00 у Львові на  вул. Шевченка, 362 «а» стався вибух газового котла без подальшого горіння на першому поверсі цегляної двоповерхової будівлі котельні, розміром 12х35 м.

Про це інформує Головне управління ДСНС України у Львівській області.

До місця події були направлені пожежно-рятувальні підрозділи м.Львова.

Внаслідок вибуху пошкоджено опалювальний котел, насос димовидалення та шибки вікон на площі орієнтовно 120 кв.м, отримав травму руки оператор котельні чоловік, 1954 року народження, який від госпіталізації відмовився.

Причини та обставини події з'ясовують правоохоронні органи.

Як повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, тепло і гаряча вода споживачам від котельні на вул. Шевченка, 362а подається, позаяк у котельні є ще 5 робочих котлів. Причини вибуху - встановлюються.
«Вибух стався приблизно опівночі у котельні нашого комунального підприємства «Залізничнетеплоенерго», в мікрорайоні Рясне-1. При розпалі відбувся вибух у котлі. Як наслідок оператор зазнав легких трамв, від госпіталізації чоловік відмовився. Також вибуховою хвилею вибило шибки у вікнах.

Відзначу, що тепло і гаряча вода до будинків, які обслуговує ця котельня, подаються. У котельні було 6 котлів. Зараз котел, який вибухнув, від’єднали від системи, працюють два котли і три залишаються в резерві. Отож проблем з подачею опалення немає. Відновлення котла і пошкоджень у будівлі котельні «Залізничнетеплоенерго» виконає власним коштом», - повідомила Ірина Маруняк.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news