Збирав дані про критичну інфраструктуру: у Польщі спіймали російського шпигуна

http://leopolis.news/post/82573/zbyrav-dani-pro-krytychnu-infrastrukturu-u-polshchi-spiymaly-rosiyskogo-shpyguna

27/03/2023

Про це повідомляє RMF24, цитуючи повідомлення Окружної прокуратури Гданська, пише «Європейська правда».

Речниця прокуратури Гражина Вавринюк повідомила, що іноземця затримали ще 21 березня. Суд обрав тимчасовим заходом арешт на 3 місяці. 

За даними слідства, чоловік збирав та передавав представникам російських служб різноманітну інформацію, зокрема про критичну інфраструктуру у Поморському та Куявсько-поморському воєводстві, та діяльність безпекових структур Польщі. Вважається, що він виконував шпигунські завдання щонайменш із січня 2023 року за вказівками своїх кураторів.

Після затримання чоловік зізнався, що займався шпигунством, та розповів, як його завербували. Обставин його затримання і громадянства не розкривають. 

У разі доведення провини чоловіку загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше у березні у Польщі повідомили про ліквідацію шпигунської мережі, яка працювала на Росію та мала здійснювати підготовку до диверсійної діяльності в Польщі.

За попередніми даними, у співпраці з російськими спецслужбами підозрювані вели розвідувальну діяльність проти Польщі та готували диверсійні акти в інтересах російської розвідки. Вони виявляли і документували залізничні перевезення зброї до України. У межах цього розслідування допустили подальші арешти.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news