logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

У Польщі затримали ще трьох осіб із російської шпигунської мережі

28-03-2023 20:09579

У Польщі затримали ще трьох осіб із російської шпигунської мережі
Фото: golos.com.ua

Загалом у справі викриття польськими спецслужбами шпигунської мережі, яка діяла на користь російської розвідки, затримано вже 12 осіб. 

Згідно із розслідуванням, затримані «іноземці з-за східного кордону вели розвідувальну діяльність проти Польщі та готували диверсії на замовлення російської розвідки». Серед іншого, вони «збирали інформацію про маршрути та транспортні засоби, що надходять в Україну», повідомляє Польське радіо.

«За останні дні Агентство внутрішньої безпеки ідентифікувало ще трьох осіб, які діяли в рамках раніше викритої шпигунської мережі», — повідомив Польському пресовому агентству Станіслав Жарин, заступник координатора міністра спеціальних служб Польщі. Він додав, що справа розвивається і потребує подальших дій.

Глава Міністерства внутрішніх справ та адміністрації та міністр-координатор спеціальних служб Маріуш Камінський 16 березня оголосив, що Агентство внутрішньої безпеки викрило шпигунську мережу, яка діяла на користь росії. У рамках цих заходів АВБ затримало дев'ятьох осіб, підозрюваних у співпраці з російськими спецслужбами. Підозрювані, яких ідентифікували як іноземців із-за східного кордону, вели розвідувальну діяльність проти Польщі та готували диверсії на замовлення російської розвідки.

У вівторок заступник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин повідомив, що в рамках цього розслідування АВБ затримала ще трьох осіб. Загалом у цій справі затримано 12 осіб.

«ABW ідентифікувала більше людей, які діяли в рамках раніше викритої шпигунської мережі. Ми маємо справу із затриманими, які почули звинувачення в шпигунській діяльності та функціонуванні в організованому злочинному угрупованні; ми також маємо справу з людьми, які зараз перебувають під арештом, після відповідних судових рішень», — повідомив Жарин.

Він додав, що картина діяльності цієї групи, яка склалася після попередніх затримань, залишається актуальною. «Мова йде про людей, які діяли у складі групи, керованої російськими спецслужбами. Вони виконували конкретні завдання від імені російських спецслужб, які є частиною типово розвідувальної діяльності, але також і пропаганди. Це ціла мережа осіб, яким було доручено збирати інформацію про маршрути та транспортні засоби, що надходять в Україну, але ці люди також поширювали специфічний контент на замовлення російської сторони, що є частиною поточного порядку денного активної пропагандистської діяльності проти Польщі», — зазначив Станіслав Жарин.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news