Дороги Львівщини за 3,2 млрд грн обслуговуватиме партнер «дорожніх змовників»

http://leopolis.news/post/82708/dorogy-lvivshchyny-za-32-mlrd-grn-obslugovuvatyme-partner-dorojnih-zmovnykiv

29/03/2023

Як пишуть «Наші гроші. Львів», про це стало відомо з опублікованих закупівель в Prozorro.

Майбутнього підрядника, який мав би утримувати дороги, департамент дорожнього господарства Львівської ОДА шукав на двох тендерах – і у обох переміг «Шляховик-Т», причому в одному з тендерів він переміг відому турецьку компанію «Онур конструкціон інтернешнл». 

Цікаво, що ТОВ «Шляховик-Т» та ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл» вже змагались минулого року одне з одним за догляд цих самих доріг. Тоді теж перемогло ТОВ «Шляховик-Т», отримавши понад 950 млн грн.

Як і минулого року, так і цьогоріч «Шляховик-Т» активно співпрацює під час роботи над підрядами з компаніями «Нара» і «ШРБУ №88»,  яких АМКУ оштрафував за змову на торгах у 2020 році. Згідно з опублікованими документами у Prozorro, «Шляховик-Т», наприклад, орендує у цих компаній техніку, а також працевлаштував частину їхніх співробітників.

Важливо зазначити, що АМКУ окрім незначних штрафів (по 68 тис. грн) заборонив участь «Нари» і «ШРБУ №88» у тендерах протягом наступних трьох років. Тому у «Нари» за два роки не було жодного підряду, а «ШРБУ №88» минулого року уклало лише уклало один договір поза системою Prozorro. Але співпраця з «Шляховик-Т» дозволяє їм отримувати бюджетні кошти попри обмеження АМКУ.

Про підрядника

 ТОВ «Шляховик-Т» було зареєстровано у лютому 2019 році у Теребовлі на Тернопільщині, а потім перереєстроване у Львові.  Спершу її власником був Сірак Мнацаканян, зараз офіційним власником «Шляховик-Т» є мешканець одного із сіл Золочівського району Львівщини Микола Карпець.

За даними YouControl, з моменту заснування компанія отримала держзамовлень на 10,8 млрд грн. Згідно із Сlarity-project, 7,5 млрд фірма отримала саме від департаменту дорожнього господарства ЛОДА.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news