logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

У Львові за збут наркотиків спіймали 18-річного мешканця Полтавської області

29-03-2023 15:33424

У Львові за збут наркотиків спіймали 18-річного мешканця Полтавської області
Фото: ВК поліції Львівської області

У підозрюваного, 18-річного мешканця Полтавської області, який тимчасово проживає у Львові,  правоохоронці вилучили заборонених речовин на пів мільйона гривень.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Зловмисника викрили оперативники Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно з слідчими відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективами) слідчого управління поліції Львівщини, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Як встановили правоохоронці, хлопець розповсюджував особливо небезпечні психотропні речовини «4-ММС» та «PVP», пересилаючи їх в різні регіони України. Поліцейські задокументували факти здійснення таких відправлень та 27 березня затримали його в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Під час затримання та санкціонованого обшуку за місцем проживання правоохоронці виявили та вилучили у затриманого психотропи, загальною масою близько одного кілограма, засоби фасування, електронні ваги та інші речові докази. Усе вилучене скеровано на експертне дослідження.

Вартість виявлених речовин за цінами «чорного ринку» становить близько півмільйона гривень.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті - позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, правоохоронці клопотатимуть про обрання підозрюваному запобіжного заходу – тримання під вартою.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news