logo
17/04
16/04
2 ...

Львів завтра попрощається з двома загиблими військовими

29-03-2023 21:27759

Львів завтра попрощається з двома загиблими військовими
Фото: ЛМР

У четвер, 30 березня, Львів попрощається із Назарієм Сподаром та Зіновієм Шевчуком, які загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11), об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі. 

Біографічні довідки Героїв

Назарій Сподар (28.10.1984-17.02.2023). Львів’янин.

Навчався у Ліцеї №46 імені В'ячеслава Чорновола Львівської міської ради. Здобув диплом із відзнакою у Львівському національному університеті імені Івана Франка за спеціальністю «Фінанси».

Після завершення навчання працював начальником відділу, згодом – начальником управління з розв’язання рієлторських питань у Приватному акціонерному товаристві «Українська акціонерна страхова компанія «АСКА». Надалі обіймав посаду директора у ПрАТ «Страхова компанія «АРМА».

Був членом ГО «Львівський клуб активного відпочинку», захоплювався рибальством та збиранням грибів.

Брав участь у подіях під час Помаранчевої революції та Революції Гідності. 5 березня 2022 року добровольцем вступив до лав 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання у «гарячих точках» фронту.

У Назарія Сподара залишилися батьки, дружина, двоє доньок та сестра.

Зіновій Шевчук (24.03.1966-01.10.2022). Уродженець села Муроване Львівської області.

Навчався у Загальноосвітній середній школі І-ІІ ступенів села Муроване, після закінчення 8-го класу вступив до Ямпільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2. Здобув освіту у професійно-технічному училищі в Брюховичах, згодом закінчив Львівську філію Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка Всеволода Лазаряна.

Проходив строкову військову службу у лавах морської піхоти в Севастополі. У мирний час працював на залізниці.

Із 2014 року виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

Із початком повномасштабного вторгнення продовжив боротися із російськими окупантами у лавах тієї ж 24-ї бригади.

У Зіновія Шевчука залишилися двоє синів, старший брат та старша сестра.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news