logo
28/03
2 ...

Львівщина увійшла до першої п‘ятірки областей за рівнем розвитку спорту

29-03-2023 20:221027

 Львівщина увійшла до першої п‘ятірки областей за рівнем розвитку спорту
Фото: ілюстративне

Міністерство молоді та спорту уклало щорічний рейтинг з олімпійських та неолімпійських видів спорту.

Про це інформує пресслужба Львівської ОВА.

Найкращих визначали серед областей, товариств, шкіл вищої спортивної майстерності, закладів спеціалізованої освіти зі специфічними умовами навчання, спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл та дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Серед областей за рівнем розвитку спорту Львівщина посіла 4 місце. Попереду опинились лише місто Київ, Харківська та Дніпропетровська області.

«Порівняно з минулим роком, ми піднялись на одну сходинку рейтингу і це хороший результат. Умови, які ми творимо для атлетів, усе частіше мотивують найталановитіших спортсменів тренуватись на Львівщині та представляти нашу область на міжнародних змаганнях», — зазначає Роман Хім‘як, керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА, яке є ключовою установою у сфері розвитку спорту на Львівщині.

За його словами, рейтинг в основному укладався на основні результатів, які спортсмени області продемонстрували на національних та міжнародних змаганнях.

«Проте у цьому році ми конкурували не стільки з колегами з інших областей, у частині яких просто неможливо було тренуватись, скільки з міжнародними клубами. Багато хто пропонував нашим талановитим спортсменам добрі умови за кордоном. Але критична більшість відмовлялись і продовжували тренування тут. А ті, хто тимчасово переїхав, все одно планують повертатись. І це дуже важливо — зберегти і повернути людей, адже це найцінніший ресурс», — зазначає Роман Хім‘як.

Про успіхи спортивних шкіл області у рейтингу в управлінні обіцяють розповісти згодом.

Leopolis.news