logo
28/03
27/03
2 ...

Японія виділила майже $350 мільйонів на відновлення України

30-03-2023 11:44833

Японія виділила майже $350 мільйонів на відновлення України
Фото: Укрінформ

Кошти будуть виділені в рамках Програми екстреного відновлення, направленого на критичну інфраструктуру. За ці гроші планується закупити обладнання та послуги, необхідні для відбудови.

Відповідні документи підписали Віцепрем'єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі, передає Урядовий портал.

«Тільки з початку цього року Україна та Японія домовились про виділення на потреби відновлення України понад 600 мільйонів доларів. Завдяки цим коштам ми отримуємо можливість оперативно відновлювати критичну інфраструктуру, покращувати економічну ситуацію в громадах та створювати умови для повернення українців додому.

Дякую японським партнерам, зокрема Послу Японії в Україні Мацуді Кунінорі, за надання конкретної, практичної підтримки для відновлення України. Ми ж зі свого боку працюємо над забезпеченням максимальної прозорості та підзвітності використання коштів» — прокоментував Олександр Кубраков.

Рішення про виділення майже 400 мільйонів доларів США буде найближчим часом фіналізовано укладенням відповідної грантової угоди з Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA). Агентство координує офіційну допомогу Уряду Японії іншим державам.

Нагадаємо, на початку березня Олександр Кубраков та Джунічі Ямада, виконавчий Старший віцепрезидент Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA), підписали Грантову угоду, згідно з якою Уряд Японії надасть близько 170 мільйонів доларів США на проєкти екстреного відновлення.

Окрім цього, на початку січня цього року було оголошено, що Японія виділить 95 мільйонів доларів на відновлення України. Ці кошти будуть направлені Програмі розвитку ООН (ПРООН) в рамках партнерської угоди.

 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news