logo
19/04
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

Ізраїльський ансамбль «Tremolo Ensemble» представить дві прем’єри у Львові

24-09-2019 15:29940

Ізраїльський ансамбль «Tremolo Ensemble» представить дві прем’єри у Львові

5 жовтня о 18:00 у Львівській національній філармонії відбудеться концерт «Spices, Perfumes&Toxins». Виступатиме ізраїльський ансамбль «Tremolo Ensemble» у супроводі академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів».

Про це повідомляють організатори події

«Віртуозний ізраїльський ансамбль «Tremolo Ensemble» разом з оркестром «INSO-Львів» під батутою Теодора Кухара презентує потужну симфонічну програму, у якій ключову роль відіграє перкусія. І саме перкусія формує провідну барву музики Леонарда Бернстайна до видатної оскароносної стрічки «У порту» (режисер Еліа Казан), втілюючи напружену, динамічну атмосферу легендарного фільму», – йдеться в повідомленні.

Окрім того, на концерті вперше в Україні прозвучать два твори сучасних ізраїльських композиторів Авнера Дормана й Дора Фішера, які можна організатори описують як концерти для ударних з оркестром.

Твір «Spices, PerfumesandToxins!» («Приправи, Парфуми і Токсини!») складається з трьох частин, які, за словами композитора Авнера Дормана, «вказують на три субстанції, які дуже ваблять, але водночас сповнені небезпеки». У творі поєднуються східні ударні інструменти з оркестровою перкусією і роковими ударними.

«Anticipationand Absurdity» («Очікування й Абсурдність») Дора Фішера здобув другий приз Klon Award для молодих композиторів. Цей твір має дуже візуальну, майже кінематографічну музичну мову і є свого роду галереєю ритмів.

«Симфонічну картину» за оперою «Порґі і Бесс» Джоржа Ґершвіна (в аранжуванні Роберта Рассела Баннета) організатори називають «десертом» програми. Саме з цієї опери походить знаменита «Summertime».

Концерт відбувається за підтримки Міністерства закордонних справ Держави Ізраїль у межах Міжнародного фестивалю сучасної музики «Контрасти» 2019.

Leopolis.news