logo
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

У США оголосили початок процедури імпічменту Трампа через дзвінок Зеленському

25-09-2019 08:591264

У США оголосили початок процедури імпічменту Трампа через дзвінок Зеленському

Спікер палати представників США Ненсі Пелосі оголосила, що Палата ініціює офіційне розслідування щодо імпічменту президента Трампа, обвинувачуючи його у зраді присяги президента США.

 

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на «The New York Times».

Розслідування, яке демократи ініціюють через телефонну розмову Трампа з президентом України Володимиром Зеленським, повинне встановити, чи є підстави для імпічменту американського президента.

«Дії, які сьогодні здійснює президент, серйозно порушили Конституцію, – звинуватила Пелосі Трампа в короткій промові. Вона додала, що Трамп «повинен бути притягнутий до відповідальності — ніхто не може бути над законом».

Президент Трамп може стати четвертим президентом в історії США, якому загрожує імпічмент. Президенти Ендрю Джонсон і Білл Клінтон були притягнуті до відповідальності, але згодом виправдані Сенатом. Президент Річард Ніксон подав у відставку перед наближення голосування щодо імпічменту в Палаті представників.

Трамп назвав ініціативу імпічменту «полюванням на відьом». Він вважає, що під час спроби переобратись на наступний термін вона піде йому тільки на користь.

Для відсторонення Трампа від посади потрібно, щоб за імпічмент проголосувала половина Палати представників. Потім рішення має підтримати Сенат, у якому більшість належить республіканцям. Це робить можливість імпічменту Трампа маловірогідною.

Минулого тижня пресі стало відомо про розслідування, яке ведеться за скаргою неназваного держслужбовця проти Дональда Трампа: президента підозрюють у просуванні власних політичних інтересів під час телефонної розмови з Володимиром Зеленським.

ЗМІ стверджують, що Трамп нібито вимагав від українського колеги розпочати кримінальне розслідування проти свого головного конкурента на президентських виборах Джо Байдена або ж його сина Хантера. За припущеннями медіа, лідер США також міг шантажувати Зеленського.

Як повідомляли, Президент США Дональд Трамп попросив керівника адміністративно-бюджетного управління Міка Малвейні призупинити мільйонні виплати військової допомоги Україні приблизно за тиждень до дзвінка президенту Володимиру Зеленському 25 липня.

Leopolis.news