logo
24/04
23/04
22/04
19/04
2 ...

Мешканці Львівщини вимагають не допустити знищення закладів позашкільної освіти

25-09-2019 11:05488

Мешканці Львівщини вимагають не допустити знищення закладів позашкільної освіти
Фото: network.org.ua

На сайті Львівської обласної ради з’явилась електронна петиція «Про недопущення реорганізації КЗЛОР «Львівський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді», «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості молоді».

Автором петиції є Роман Пасічний, станом на 25 вересня звернення підписали 483 особи з 1000 необхідних.

У петиції написано, що управління майном спільної власності Львівської обласної ради подало до розгляду в порядок денний сесії Львівської обласної ради VІІ скликання проект рішення 1439 ПР (від 16.08.2019) «Про реорганізацію комунальних закладів Львівської обласної ради «Львівський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» та «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді». Цей документ передбачає намір припинення юридичної особи КЗ ЛОР «Львівський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» та КЗ ЛОР «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» (обидва – м.Львів, вул. Івана Франка, 133) з визначенням правонаступником майна, прав та обов’язків КЗ ЛОР «Львівський обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді» (м. Львів, вул.. Івана Франка, 156).

«Це друга спроба реорганізувати (а фактично – закрити) три обласні профільні заклади позашкільної освіти – потужні координатори дитячої творчості учнівської молоді області, створивши надалі, як зазначено в проекті рішення, так званий Львівський обласний центр позашкільної освіти – комплексний заклад. Перша – зареєстрований 29.12.2017 року за №923 проект рішення, з аналогічним змістом. Унаслідок значного резонансу порушеного питання, обурення громадськості та причетних громадських організацій, частини депутатського корпусу Львівської обласної ради та чіткої позиції Міністерства освіти і науки України (лист Міністерства освіти і науки України від 01.02.2018 року № 1/11-1147 «Щодо недопущення реорганізації обласних центрів позашкільної освіти» за підписом заступника міністра П.К.Хобзея) питання про реорганізацію не розглядалося у профільній комісії Львівської обласної ради та у порядок денний сесії включено не було. Водночас, було створену робочу групу зі створення стратегії розвитку позашкільної освіти в контексті діяльності обласних закладів позашкільної освіти науково-технічного, еколого-натуралістичного та туристично-краєзнавчого профілів», – написано у петиції.

«Також 24.01.2018 року листом №08-62вих.18 Прокуратурою Львівської області було зроблено запит до департаменту освіти і науки Львівської ОДА про наявні протягом 2017 року інші випадки закриття (реорганізації, ліквідації, перепрофілювання) мережі закладів позашкільної освіти Львівщини, наявність черг з метою навчання в них дітей, стан використання нерухомого майна та земельних ділянок, майна у суборенді (оренді), розпорядчих актів щодо скорочення мережі ЗПО. При цьому у запиті було зазначено скеровувати в Прокуратуру області таку інформацію щоквартально до 2 числа після звітного періоду, що свідчить про моніторинг ситуації, що склалась у позашкіллі Львівщини», – наголошує автор звернення.

Тож мешканці Львівщини вимагають не допустити знищення закладів позашкільної освіти під прикриттям реорганізації.

До кінця збору підписів залишилось 77 днів.

Leopolis.news