logo
30/04
29/04
2 ...

Сьогодні в Україні відзначають День пожежної охорони

17-04-2024 11:331232

Сьогодні в Україні відзначають День пожежної охорони
Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

В Україні 17 квітня відзначають професійне свято  День пожежної охорони.

Його встановлено Указом Президента від 11 жовтня 2013 року «враховуючи вагомий внесок працівників пожежної охорони України у справу боротьби з вогняною стихією, захисту життя і здоров'я людей, майна від пожеж, на підтримку ініціативи громадських об'єднань та Державної служби України з надзвичайних ситуацій», повідомляє «Укрінформ».

Пожежники – передовий загін ДСНС. Ця професія вимагає серйозної фізичної підготовки, умінь надання швидкої допомоги, аналітичних здібностей.

Українські пожежники першими гасили реактор на Чорнобильській АЕС, вони постійно задіяні в ліквідаціях наслідків інших серйозних надзвичайних ситуацій як природного, так і техногенного характеру.

Під час війни пожежники героїчно першими йдуть на допомогу та порятунок населення, що постраждало від обстрілів ворога, розбирають завали зруйнованих будівель та, ризикуючи власним життям, рятують інших.

Щодня українські пожежники врятовують десятки життів і сотні будівель.

Але ці цифри не були б такими, якби не надійний тил пожежників — аналітики, диспетчери, водії, хіміки, технологічні фахівці, інженери по протипожежному захисту і інші фахівці, які працюють в пожежній службі. Щорік злагоджена робота великої команди забезпечує безпеку тисячам українців, відзначає work.ua.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news