Уряд призначив замість Князєва нового голову Нацполіції

http://leopolis.news/post/8400/uryad-pryznachyv-zamist-knyazeva-novogo-golovu-nacpolici

25/09/2019

Про це повідомляється на сайті МВС України.

«Ним став генерал поліції третього рангу Ігор Клименко, який до цього обіймав посаду заступника голови Нацполіції України», – йдеться у повідомленні.

Новопризначений голова Нацполіції Ігор Клименко висловив вдячність за довіру.

«Для мене честь очолити найбільший правоохоронний орган держави – Національну поліцію України. Водночас, розумію надвідповідальність та важливість цієї посади», сказав новопризначений керівник Нацполіції.

Ігор Клименко зазначив, що продовжуватиме ті реформи, які реалізують з моменту створення НПУ. У той же час зверне увагу на вирішення проблем, які найбільше турбують громадян України.

«Завдання номер один – покращення стану реагування на повідомлення про вчинення злочинів та правопорушень. Наступний напрям роботи – профілактика злочинності, у першу чергу її вуличним проявам, а також покращення ефективності у забезпеченні безпеки дорожнього руху», ‑ повідомив голова Нацполіції.

Ігор Клименко зауважив, що активно продовжуватиме роботу у напрямку протидії насильству у сім’ї, протидії незаконному обігу наркотичних речовин. Окремим питаннями буде налагодження співпраці поліції з територіальними громадами, а також розвиток та використання IT-компонентів у побудові відомства.

«Запевняю у повній готовності до якісного виконання завдань, поставлених перед Національної поліцією керівництвом держави, Урядом, а найголовніше – народом України», наголосив очільник Нацполіції.

Ігор Клименко народився 25 жовтня 1972 року у Києві. У 1994 році закінчив Харківський військовий університет. До 1997 проходив військову службу у ракетній військовій частині. Заочно закінчив Одеський державний університет та отримав кваліфікацію – психолог. У 2014 році закінчив магістратуру Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ за спеціальністю «Правознавство».

В органах внутрішніх справ служить з 1998 року, пройшов карєрний шлях від психолога Центру практичної психології Управління МВС у Харківській області до начальника Департаменту і заступника голови Національної поліції України. Учасник миротворчої операції на території колишньої Союзної республіки Югославія у Косово.

У 2014 році брав безпосередню участь в Антитерористичній операції на Донбасі. Координатор процесу реформування правоохоронного відомства у тісній співпраці з іноземними партнерами.

Нагороджений відомчими відзнаками МВС України та медаллю «Захиснику Вітчизни».

Нагадаємо, напередодні, 24 вересня, Сергій Князєв повідомив, що подав у відставку з посади голови Національної поліції.

Князєв очолював Нацполіцію з 8 лютого 2017 року.

Як повідомляли, серед затриманих на українсько-польському кордоні була екс-дружина голови Національної поліції України Вікторія Князєва. Повідомлялось, що у неї та її супутників польські митники виявили 650 тис. євро готівки.

 Згодом сам Князєв заявив, що гроші належали не його дружині, а власникові будівельної фірми «Атлант» Вадимові Кагану, який нібито заявив на кордоні, що перевозить велику суму грошей, але не мав усіх потрібних документів.

Однак у Польщі розпочато розслідування за підозрою у відмиванні грошей.

Leopolis.news