logo
15/04
11/04
08/04
04/04
02/04
29/03
24/03
18/03
16/03
14/03
12/03
11/03
2 ...

Кулеба закликав міністрів закордонних справ ЄС пришвидшити постачання зброї та артилерійських боєприпасів

24-04-2023 17:191581

 Кулеба закликав міністрів закордонних справ ЄС пришвидшити постачання зброї та артилерійських боєприпасів
Фото: АрміяInform

Безпека Європи зараз залежить від швидкості та обсягів постачання зброї та боєприпасів для підтримки України у відновленні територіальної цілісності та справедливого миру.

Про це Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив на Раді міністрів закордонних справ ЄС у понеділок, 24 квітня, передає Урядовий портал.

«Поразка Росії - це гарантія нормального життя для Європи. Нині немає жодного важливішого завдання. Для його досягнення Україні потрібно більше зброї та боєприпасів, і все це має бути доставлене якомога швидше», - заявив Міністр.

Дмитро Кулеба наголосив, що сторона, яка має кращу логістику та постачання, має кращі шанси на перемогу у війні. Він закликав європейських колег пришвидшити постачання та забезпечити визначальну перевагу України над Росією на полі бою.

«У нас спільна стратегічна мета: забезпечити мир у Європі для майбутніх поколінь. Ця мета нині залежить від швидкості ваших рішень та їхнього втілення. Давайте приберемо всі паперові стіни. Подолаємо всі процедурні перешкоди. Пришвидшимо кожен процес. Знищимо будь-які затримки на шляху між рішенням про надання зброї та її прибуттям на кордон України», - закликав він.

Міністр перелічив короткострокові, середньострокові та довгострокові військові потреби. Він закликав надати Україні у найкоротший термін більше броньованої техніки, танків і артилерійських систем, далекобійної артилерії та боєприпасів, зміцнити протиповітряну та протиракетну оборону України та інтегрувати її із сусідніми країнами ЄС, а також невідкладно розпочати навчання українських пілотів на F-16 та уможливити надання Україні бойової авіації західного виробництва.

У середньостроковій перспективі Міністр закликав європейських колег збільшити пропускну здатність логістичних і ремонтних хабів, продовжити та розширити програми навчання для українських військових, покрити потреби в боєприпасах завдяки збільшенню обсягів виробництва.

У довгостроковій перспективі кількох років глава МЗС України закликав міністрів закордонних справ Євросоюзу сфокусуватися на розвитку спільної політики оборони, яка включатиме Україну як невід’ємну складову.

«Сьогодні виповнюється рівно 14 місяців з початку найбільшого політичного та безпекового землетрусу в нашому житті та в новітній історії Європи. Ніхто не очікував ані такого масштабу агресії, ані що Україна витримає удар, ані що ЄС продемонструє таку єдність та силу. Ми маємо довести, що Путін помиляється, думаючи, що може перечекати нашу міцність, що ми “блимнемо” першими, що наша рішучість похитнеться раніше, ніж його агресія. Ні, ми не відступимо та не втомимося. Ми не похитнемося. Похитнеться він», - підсумував міністр.

  Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news