logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
22/03
2 ...

У неділю у Львові пройшов етап гри «Що? Де? Коли?»

13-05-2019 19:381959

У неділю у Львові пройшов етап гри «Що? Де? Коли?»

Фото організаторів

 

У неділю, 12 травня, у Львові пройшов передостанній етап змагань Інтелект-ліги, в якій об’єднані кращі команди знавців гри «Що? Де? Коли?» Західної України.

Про це повідомляють організатори.

Змагання Інтелект-ліги відбуваються вже 22 роки поспіль. У цьому сезоні ігор беруть участь 45 команд, майже 400 гравців-інтелектуалів. Протягом сезону команди змагаються у двох кваліфікаційних лігах – Інтелект-лізі А – вищій за класом та Інтелект-лізі Б, в якій набираються досвіду, щоб у майбутньому втрутитися у боротьбу за головний трофей чемпіонату.

Травнева гра, питання для якої підготували білоруські автори, вирізнялась безкомпромісною боротьбою. Перед останніми запитаннями чотири команди мали близькі показники, що дозволяло кожній з них претендувати на найвищі сходинки п’єдесталу. Проте уміння зібратися для вирішального бою і велике бажання вкотре підкорити інтелектуальний олімп цього разу було на стороні діючого чемпіона Інтелект-ліги – команди «Каріозні монстри» (капітан – Дмитро Поліщук). На фініші їм вдалося випередити своїх основних конкурентів, команди «Finntrolls» (капітан – Тарас Малюх) та «Дракони ймовірності» (капітан – Андрій Середницький), які відповідно фінішували на другому та третьому місцях.

Здобувши перемогу у передостанній грі сезону, «Каріозні монстри» зміцнили лідерство у турнірі Інтелект-ліги. В останній грі, щоб стати переможцем чемпіонату вони вже не зобов’язані перемагати, але дуже поступатися своїм переслідувачам – «Finntrolls» та «Драконам ймовірності» теж не мають права, адже відставання між першими трьома командами дозволяє говорити про інтригу, що буде зберігатися до останнього запитання першості.

Фінальні інтелектуальні змагання відбудуться 8-9 червня. Саме тоді буде з’ясовано, хто стане переможцем турніру Інтелект-ліги 2018-2019 років, а хто із новачків кине бій більш титулованим суперника наступного сезону.

Змагання Інтелект-ліги організовані громадською організацією «Львівська обласна ліга інтелектуальної творчості» (ЛОЛІТ). Партнер змагань: Мовна школа «Liberty». Інформаційний партнер – сайт новин leopolis.news.

Детальніша інформація про турнір на сайті: http://lolit.org.ua або за телефоном (050)3719033 – Володимир Жмурко (голова оргкомітету змагань).

Leopolis.news