logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Виконком не дав дозвіл для будівництва готелю на вул. Дорошенка, 2 у Львові

27-09-2019 10:491528

Виконком не дав дозвіл для будівництва готелю на вул. Дорошенка, 2 у Львові
Фото: lman.lviv.ua

Виконавчий комітет Львівської міської ради переніс розгляд рішення про затвердження  містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва на будівництво громадянами Максимець С.Г. та Данчевською  Л.В. готелю з вбудованими торговими приміщеннями та конференц-залом на вул. П. Дорошенка, 2 у Львові.

Таке рішення члени виконкому ухвалили під час засідання сьогодні, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Містобудівна документація передбачає нове будівництво на вул. П. Дорошенка, 2 у Львові поруч з «Гранд готелем». Там планують будівництво готелю з вбудованими торговими приміщеннями та конференц-залом. Цільове призначення земельної ділянки площею  0,0995 – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Гранично допустима висотність будинків, будівель та споруд – 22 м.

В. о. обов’язків головного архітектора Львова Олена Погорілець зазначила, що в поданій документації є низка невідповідностей: цільове призначення не відповідає намірам забудови, є перевищення висоти будівлі; є нависаюча консоль, яка розміщена в межах червоних ліній. Також управління архітектури рекомендує провести конкурс на проект будівлі, яка могла би бути в цьому місці.

Начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко-Швець розповіла, що на вул. Дорошенка, 2 був будинок, але у 1940-х роках його знищили. Тому будівництво нової будівлі там можливе, однак це має бути зроблено відповідно до законодавства.

Міський голова Львова Андрій Садовий підтвердив, що місто готове дати дозвіл на нове будівництво біля «Гранд готелю», однак там має бути збудована «перфектна будівля».

«Це місце, яке надзвичайно важливе для львів’ян, тому ми повинні побачити 3-5 чудових проектів і обрати найкращий. Має бути проведений міжнародний конкурс. Хочу побачити там пам’ятку архітектури ХХІ століття, бо той проект, який нам пропонують зараз, може бути реалізований хіба десь на околиці міста», – сказав мер Львова.

Він запропонував перенести розгляд цього питання і підготувати рішення виконкому, яке буде відповідати «букві закону та вимогам часу: це має бути рішення виконкому, яке встановить усі граничні норми і міститиме пункт про міжнародний конкурс».

Нагадаємо, у квітні цього року сесія ЛМР вилучила з власності ТзОВ «Солодка вишиванка» земельну ділянку на вул. Дорошенка, 2 та віддала ОСББ «Свободи 11» без права капітального будівництва та посадки багаторічних дерев. Тоді, згідно з даними аналітичної системи YouControl, кінцевим бенефіціарним власником ОСББ «Свободи 11» був львівський бізнесмен та депутат, якому серед іншого належить і «Гранд Готель», Григорій Козловський, пише tvoemisto. Тепер керівником ОСББ, згідно з Youcontrol, є бізнес-партнер Григорія Козловського по ПП «Телець» Олег Дублянський.

Готель мають намір будувати львів’янка Софія Максимець та мешканка Винників Леся Данчевська. Софія Якимець, за даними Youcontrol, також є бізнес-партнеркою Григорія Козловського. Разом із ним вона є засновницею ГО «Дитячий оздоровчо-лікувальний табір «Академія футболу» та ТзОВ «Маріївка медікал енд термал спа». Водночас Леся Данчевська є засновницею ТзОВ «Солодка вишиванка».

Леся БУРБАН, Leopolis.news