logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
21/03
2 ...

Скалецька обіцяє розібратись із скандалом у МОЗ

27-09-2019 18:34401

Скалецька обіцяє розібратись із скандалом у МОЗ

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що за результатами аудиту у МОЗ залишаться працювати найкращі та найефективніші співробітники, та пообіцяла зустрітися з колективом міністерства.

Відповідну заяву вона оприлюднила на своїй сторінці у «Facebook», коментуючи ситуацію, яка склалася у МОЗ.

«В МОЗ буде проводиться аудит. За його результатами найкращі, найефективніші працівники залишаться працювати на державу і український народ. Хто за картинками ховає неефективність і бездіяльність – на вихід. Реформа державної служби – щоб професійні чиновники працювали на державу і не були політиками. Тому мені не зрозуміло, чому чиновники тиснуть на мене політичними засобами», – написала Скалецька, зазначивши, що отримала з цього приводу підтримку Прем'єр-міністра.

Також вона наголосила, що міністерство працює у звичайному режимі. «Робота міністерства йде у звичайному режимі. Внутрішня сварка між одним із моїх заступників та частиною колективу відомства не впливає на те, щоб швидка доїхала до пацієнта вчасно, були ліки, готувались закони. Ми всі працюємо», - написала Скалецька.

Вона також зауважила, що вивчає інформацію, яку було озвучено на зустрічі заступника міністра Михайла Загрійчука з колективом кількох департаментів, а саме щодо ліків, придбання автомобілів «швидкої допомоги» тощо.

Водночас вона висловила подив, що дізнається про проблеми через соцмережі й під час відрядження.

Очільниця МОЗ також повідомила, що зустріч з колективом відбудеться: «Хочу запевнити всю команду міністерства: всі, хто працює ефективно на державу і народ України, спеціаліст у своїй справі – далі буде працювати в команді. І на тому крапка».

Міністр наголосила, що взяла персональне зобов'язання перед керівництвом держави за продовження реформи і отримала підтримку Президента, Верховної Ради та уряду.

Як повідомлялось, у ЗМІ було оприлюднено аудіозапис зустрічі заступника міністра охорони здоров'я Михайла Загрійчука з керівниками та співробітниками кількох департаментів МОЗ. Зокрема, на зустрічі обговорювалися перспективи подальшої роботи в МОЗ очільниці одного з департаментів Оксани Сухорукової. Згодом кілька співробітників МОЗ звернулися з відкритим листом до Прем'єр-міністра Олексія Гончарука, в якому заявили про політичний тиск на державних службовців установи. Також вони оприлюднили у соцмережі Facebook звернення до Скалецької з проханням зустрітися з колективом.

Leopolis.news