Клімкін розповів, що його турбує найбільше у розмові Трампа із Зеленським

http://leopolis.news/post/8568/klimkin-rozpoviv-shcho-yogo-turbue-naybilshe-u-rozmovi-trampa-iz-zelenskym-

27/09/2019

Про це він сказав в коментарі «Бі-бі-сі Україна».  

«Я вважаю, що він хотів сподобатися Трампу, що абсолютно нормально під час першої телефонної розмови», – сказав Клімкін.

«Я вважаю, що тактика Зеленського в основному була правильна, я вважаю і я вже не раз таке казав, що він не сказав нічого катастрофічного. Він на прохання Трампа пообіцяв процес, а не результат. Тобто в цьому сенсі це правильно», - вважає дипломат.

За словами Клімкіна, його турбують висловлювання Зеленського щодо Європи. Зокрема, під час телефонної розмови Трамп і Зеленський критично оцінили допомогу Франції та Німеччини України.

На переконання Клімкіна, для України зараз важливо не втратити прихильність Ангели Меркель та Емманюеля Макрона, але також керівництва ЄС.

«Я розмовляв з багатьма і знаю, що в них є багато негативних емоцій (у зв'язку з опублікованою стенограмою - ред.). І ці негативні емоції потрібно не просто менеджити, а повернути знову до позитиву стосовно України», - сказав ексміністр.

«Оскільки ви знаєте, що політика, вона в тому числі персональна. Тут дзвінками вже не обійдешся, потрібні зустрічі, душевні хороші розмови. Але я сподіваюся, президента Зеленський це теж розуміє і буде це робити цими і найближчими днями», - додав він.

Leopolis.news