logo
16/04
08/04
07/04
05/04
04/04
02/04
31/03
29/03
27/03
26/03
2 ...

На Пластовій знову не працює пост системи моніторингу атмосферного повітря

18-05-2023 14:532024

На Пластовій знову не працює пост системи моніторингу атмосферного повітря
Фото: volindses.com.ua

Пост моніторингу якості повітря, який розміщено поблизу місця будівництва сміттєпереробного комплексу на Пластовій, 13, регулярно фіксує перевищення гранично допустимих норм концентрації шкідливих речовин. Однак ось уже впродовж кількох днів він припинив подавати показники.

Це вже не вперше стаціонарний пост автоматизованої системи моніторингу атмосферного повітря по вул. Пластова, 13 виходить з ладу. Його обслуговування здійснює ТзОВ «Науково-виробниче підприємство Новус Кібернетік». У минулому виходило з ладу обладнання передачі даних в систему стаціонарного поста автоматизованої системи моніторингу атмосферного повітря внаслідок чого не надходять дані замірів якості повітря. Що трапилося цього разу не відомо. З проханням пояснити причини цього ми звернулися до ЛКП  «Зелене місто»  із відповідним запитом.

Нагадаємо, що упродовж доби пост автоматизованої системи моніторингу атмосферного повітря 72 рази здійснює заміри за сімома показниками. Зокрема, вимірюється вміст діоксиду азоту, оксиду вуглецю, діоксиду сірки, озону, оксиду азоту, сірководню та аміаку. Також обладнання показує швидкість і напрямок вітру, відносну вологість, температуру повітря та атмосферний тиск.

У минулому тут неодноразово фіксували перевищення вмісту сірководню, аміаку й інших речовин у повітрі. 

Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news