logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

На Бєлгородщині створюють «смугу безпеки»: у ГУР розповіли деталі

22-05-2023 15:39757

На Бєлгородщині створюють «смугу безпеки»: у ГУР розповіли деталі

У понеділок, 22 травня, у Бєлгородській області пролунали вибухи, а згодом з'явилась інформація про прихід на територію області російських добровольців.

Як пояснили у Головному управлінні розвідки ЗС України, на території рф проводиться операція для «створення смуги» безпеки виключно за участі громадян росії, інформує «Суспільне».

Зокрема, речник ГУР Андрій Юсов розповів, що легіон «Свобода Росії» та «Російський добровольчий корпус» проводять операцію на території Бєлгородської області для створення «смуги безпеки» для захисту цивільних українців. Він запевнив, що операцію проводять виключно громадяни росії.

«Так, сьогодні «Русский добровольческий корпус» та «Легион Свобода России», які складаються з громадян російської федерації розпочали операцію по звільненню цих територій Білгородщини від так званого режиму Путіна і відсування супротивника з метою створення певної смуги безпеки для захисту українського цивільного населення», – зазначив Юсов.

Близько 14:00 легіон «Свобода Росії» та РДК заявили, що «звільнили» Козинку Бєлгородської області й зайшли в населений пункт Грайворон.

На 15:30 вони заявили про взяття Гори-Подол.

Вранці губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков повідомив про нібито обстріл кількох сіл Грайворонського міського округу.

«Спрацювала наша система ППО. Частина ракети впала на город приватного житлового домоволодіння у селі Антонівка. Вибухотехніки та оперативні служби на місці починають знешкодження», – каже він.

Губернатор стверджує про обстріл ще кількох населених пунктів: Грайворон, а також сіл Козинка, Гора-Поділ, Замостя.

У Новій Таволжанці, за словами Гладкова безпілотник скинув вибухівку поблизу житлового будинку, а сам БПЛА впав за 100 метрів від житлової забудови.

Близько 12:00 Телеграм-канал Shot повідомив, що на кордоні Бєлгородської області поблизу села Дронівка відбувається бій нібито з українською ДРГ

«З обох боків залучено військову техніку, в небі помічено кілька дронів. Працює ППО», — йдеться у повідомленні

У російських пабліках, з’явилися відео ймовірних ударів по контрольно-пропускному пункту на кордоні у Грайворонському районі Бєлгородської області. На одному з відео на контрольно-пропускний пункт в’їжджає танк під прапором України.

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков звинуватив Україну в «інформаційній атаці на Бєлгородську область, щоб викликати паніку».

О 14:20 Гладков заявив, що на територію Грайворонського округу зайшла диверсійно-розвідувальна група ЗСУ.

«Збройні сили РФ разом із прикордонною службою, Росгвардією та ФСБ вживають необхідних заходів щодо ліквідації противника», – написав він у соцмережах.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news