logo
29/03
2 ...

Петро Адамик закликає створити Консультаційний центр громадських організацій

25-05-2023 16:25871

Петро Адамик закликає створити Консультаційний центр громадських організацій
Фото: facebook.com/Adamyk.Public

Через потребу кваліфікованої консультаційної допомоги для громадських організацій міського голову Андрія Садового закликають створити Консультаційний центр громадських організацій.

Як повідомили у прес-службі фракції, відповідне звернення озвучив голова фракції «Європейська Солідарності» Петро Адамик.

«Багато громадських об’єднань змінили свою діяльність та мобілізували зусилля задля пошуку та доставки необхідних товарів для військових та цивільних осіб. Також утворилися нові громадські об’єднання та благодійні організації, які працюють задля забезпечення потреб нашої держави в умовах воєнного часу. Гуманітарна допомога включає товари різного призначення, у тому числі й військово-технічну допомогу, оформлення та облік якої вимагає документального оформлення», – йдеться у зверненні.

За словами депутата, у зв’язку з визначенням на законодавчому рівні відповідальності за нецільове використання гуманітарної допомоги, документальне оформлення її руху стає актуальним, як ніколи.

«У цьому напрямку основною проблемою є відсутність у громадах кваліфікованої консультаційної допомоги. Мета відповідає передбаченим Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» повноваженням виконавчих органів міської ради у сфері освіти, охорони здоров’я, культури, молодіжної політики, фізкультури і спорту, утвердження української національної та громадянської ідентичності. Зокрема, сприяння розвитку молодіжних та дитячих громадських об’єднань, сприяння утвердженню української національної та громадянської ідентичності та, водночас, створення умов для національно-патріотичного, військово-патріотичного виховання та громадянської освіти», - додав Адамик.

Leopolis.news