logo
28/03
27/03
2 ...

Криваві заробітки: зі Львова до Москви досі щоденно курсують автобуси (ВІДЕО)

26-05-2023 12:05761

Криваві заробітки: зі Львова до Москви досі щоденно курсують автобуси (ВІДЕО)

Понад рік триває повномасштабна війна, жертвами якої стали десятки тисяч українців, а зі Львова тим часом щоденно виїжджають автобуси до столиці росії. У це справді важко повірити, але тур Львів-Москва є, і є водії, які постійно возять туди людей.

Про це пише LMN.

Почалось все з пошукового запиту в Інтернеті «рейс Львів-Москва», який видав чимало результатів. Не всі рейси прямі, деякі курсують з Києва із зупинкою у Львові. Їздять зазвичай через Європу, найчастіше за маршрутом «Україна-Польща-Литва-Латвія-рф».

Є перевізники, що бояться переїжджати через російський кордон, тому висаджують пасажирів біля нього. Люди пішки проходять кордон, а далі пересідають у інший автобус, який також оплачений в рамках туру.

Але Львівська мануфактура новин знайшла «сміливця» – перевізник «Попутчик» везе напряму зі Львова (із залізничного вокзалу) до самої Москви. Маршрут виглядає так: Львів-Польща-Литва-Латвія-Москва.

На сайті bus-lviv.com знаходиться у відкритому доступі інформація про рейс «Львов-Москва» №418. Зателефонувавши за одним з номерів «Попутчика» стало відомо, що з початку великої війни маршрут пролягає через Польщу, Литву, Латвію, росію і на Москву.

Згідно з інформацією з інтернету, перевізник працює з 2014 року, і возить українців до Криму, Маріуполя, Донецька, Харкова і росії. Їхній головний офіс в Україні знаходиться в Києві, на проспекті Перемоги, 44.

Контактних номерів для зв’язку на сайті чимало, слухавку беруть швидко, спілкуються російською. Щоб не викликати підозри журналістці також довелось спілкуватись мовою окупантів. Її звернення про поїздку в Москву зафіксували та сказали, що з нею зв’яжуться. За деякий час журналістці написала у вайбер Анна, працівниця контакт центру компанії. Спершу відповідала довго, і зауважила, що зі Львова на Москву автобуси курсують щодня.

В переписці Анна сказала, що довезуть до самої Москви. Ціна питання – 300 євро. За її словами, в Латвії буде пересадка. Але згодом з’ясувалося, що пересадок буде більше.

За легендою, в переписці журналістку записали на п’ятницю – 19 травня. Анна сказала, що передоплати робити не потрібно.

Зранку 18 травня у вайбер журналістці прийшло повідомлення від контакту «Даника перевозки». Чоловік на фоні Ейфелевої вежі, у масці, що наполовину закриває обличчя написав мені: Добрый день, я водитель, беспокою по поводу поездки.

З цією людиною журналістка ще не спілкувалась, а результати пошуку номера +380 (95) 240 40 95 в додатку Getcontact з пошуку номерів показав, що цього чоловіка звати Дмитро і він перевозить людей в Костянтинівку, що неподалік Бахмута, Київ, Харків, а також везе до росії.

Люди, які мають у телефонній книжці номер Дмитра записують його так: «Даника Перевоз ДНР-Германия», «перевозчик ДНР через росию», «перевозки Киев-Крым».

Близько 15-ї години цього ж дня журналістці передзвонили з польського номеру і повідомили російською, що заберуть її у Польщі, а зі Львова мене повезе інший водій.

Так і було. Ввечері подзвонив номер +380 (67) 763 10 78, де журналістка вперше у цьому розслідуванні почула українську мову.

Вже за результатом всіх розмов стало ясно, що львівський водій везе до Варшави, потім забирає польський і везе до Литви, де ще одна пересадка. Далі Латвія, кордон рф і Москва.

Вочевидь, на такий тур попит є, адже зі Львова автобуси виїжджають щодня. І залишається лиш питання – хто ці люди, які їдуть до столиці країни-терористки і що із сумлінням водіїв-українців, які працюють на цих рейсах?!

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news