logo
22/04
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

У Самборі на конкурсі обрали князя та княгиню франкового краю

30-09-2019 10:47572

У Самборі на конкурсі обрали князя та княгиню франкового краю

У Самборі в приміщенні міськрайонного осередку Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка на конкурсі обрали князя та княгиню франкового краю.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

За словами організатора, голови товариства «Просвіта» Олександри Сумарук, це вже дев’ятий рік поспіль проводиться такий конкурс. Його було започатковано у с. Ралівка під час відкриття на території тутешньої школи пам’ятника Івану Франку. Традиційно тут таке змагання на вибір князя та княгиню краю Каменяра і проводилось. Оскільки на площі тривають ремонтні роботи, то його довелось перенести до Самбора.

Конкурсанти демонстрували дефіле та представляли обраний стрій. Кожний учасник зобов’язаний був аргументувати, чому він зробив саме такий вибір одягу. Водночас розповідали про його історію, яка часом буває зв’язано з якоюсь цікавою особистістю, а інколи й цілою нацією.

У програмі конкурсу було також читання творів Івана Франка – прози, поезії,  виконання пісень, написаних на його вірші. Всі учасники нагороджені грамотами, подяками, новими книжками та іншими стимулами.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news