logo
15/04
2 ...

Майже кожен п’ятий українець зараз почав вживати більше алкоголю, ніж до війни – опитування

29-05-2023 13:54543

Майже кожен п’ятий українець зараз почав вживати більше алкоголю, ніж до війни – опитування
Фото: ілюстративне

Більшість українців (82%) вживають алкогольні напої, утім регулярно або доволі часто це роблять лише 18% опитаних. 

Про це йдеться у соціологічному онлайн-опитуванні Українського інституту майбутнього.

Метою опитування було провести оцінку емоційно-психологічного стану українців під час війни з росією.

«Для 16% респондентів вживання алкоголю є важливим способом розслабитись та відпочити. 28% опитаних зізнаються, що збільшили вживання алкоголю після початку повномасштабної війни, а 26% кажуть, що зараз вживають алкоголю більше, ніж до війни», - йдеться в опитуванні.

Зазначається, що більше тих, хто вживає алкоголь, серед чоловіків. Також серед чоловіків більше тих, хто вживає алкоголь регулярно або достатньо часто. У вікових групах найбільше людей, що вживають алкоголь, спостерігається серед людей середнього віку (36-50 років), а ось регулярне вживання більш характерно для молоді (18-35 років).

Також є відмінності і в кількості тих, хто випиває в різних регіонах України. Порівняно більше тих, хто вживає алкоголь серед мешканців української столиці, але частота вживання алкоголю в різних регіонах суттєво не відрізняється.

Зазначимо, що досліджування проводилося Українським інститутом майбутнього для оцінки емоційно-психологічного стану українців з 16 до 20 травня 2023 року. В опитуванні брали участь громадяни з усієї території України (крім населених пунктів на тимчасово непідконтрольних територіях частини Донецької, Запорізької, Луганської та Херсонської областей, окупованої АР Крим). Загалом участь взяли 1205 респондентів. Статистична похибка з ймовірністю 0.95 не перевищує 2.9%.

 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news