logo
23/04
22/04
2 ...

Терор мирного населення не повинен лишатися поза увагою світової спільноти – Шмигаль

29-05-2023 14:36409

Терор мирного населення не повинен лишатися поза увагою світової спільноти – Шмигаль
Фото: lb.ua

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль подякував українським силам ППО за відмінну роботу з відбиття ракетно-дронових атак на Київ та закликав світову спільноту покарати рф за терор мирного населення.

Про це Денис Шмигаль написав у Telegram.

«Дві масованих повітряних атаки на столицю від початку доби. Шістнадцята за травень. росія цілеспрямовано тероризує мирне населення, пускаючи в хід усі види ракет і дронів», - зазначив очільник уряду.

За його словами, «героїчні українські сили ППО — наш надійний щит — вкотре професійно й відмінно виконали свою роботу. Дякую нашим захисникам!».

Денис Шмигаль наголосив, що терор мирного населення не повинен лишатися поза увагою світової спільноти.

«Дії росіян нічим не відрізняються від терористів, а тому мають отримати відповідну реакцію. Держава-терорист повинна понести відповідальність за свої злочини», - зазначив очільник уряду.

Як писав Leopolis.news, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що близько 11:30 ворог атакував Київщину балістичними та крилатими ракетами наземного базування з ОТРК «Іскандер».

 Загалом випущено 11 ракет: «Іскандер-М» та «Іскандер-К» з північного напрямку.

Силами та засобами протиповітряної оборони усі цілі знищено, зазначив Залужний.

 Раніше про атаку на Київщину розповів речник Повітряних сил Юрій ІгнатУ кількох районах столиці впали уламки ракет. Відомо про одного постраждалого в Подільському районі Києва.

 

Підготувала Анастасія Андрійчук Leopolis.news