logo
24/04
2 ...

«ЄС» і УГП звернулися до Козицького щодо блокування роботи Львівської обласної ТВК

29-05-2023 14:551281

«ЄС» і УГП звернулися до Козицького щодо блокування роботи Львівської обласної ТВК
Фото: dovidnuk.vash.ua

Партія «Європейська Солідарність» спільно з «Українською Галицькою Партією» із відкритим листом звернулися до Максима Козицького як до Голови Львівської обласної військової адміністрації та Голови Львівської обласної організації політичної партії «Слуга народу» щодо блокування роботи Львівської обласної територіальної виборчої комісії.

Про це Leopolis.news повідомив в. о. керівника Секретаріату «Європейської Солідарності» на Львівщині Богдан Юрків.

Зокрема, партії звернулися з вимогами:

1. Забезпечити дотримання законності на території Львівщини та припинити незаконний вплив на членів ТВК.

2. Припинити співпрацю представників «Слуги Народу» у Львівській обласній територіальній виборчій комісії із представниками забороненої ОПЗЖ та колаборантами з «Циганської партії України».

3. Забезпечити дотримання повноважень місцевого самоврядування.

Як зазначається у звернення, уже 11 місяців Львівська обласна ТВК не виконує свій обов'язок та ігнорує волевиявлення виборців.

«Це відбувається внаслідок саботажу роботи Львівської обласної ТВК зі сторони представників вашої політичної сили «Слуга Народу» та забороненої в Україні ОПЗЖ. Не дивно, що до таких спільних дій «Слуги Народу» та ОПЗЖ долучилася представниця «Циганської партії України», проти керівника якої СБУ порушила кримінальну справу щодо державної зради.

Користуючись недосконалим законодавством, яке толерує присутність представників технічних (фейкових) партій, ТВК фактично керується з кабінету на Винниченка.  Це грубо порушує демократичні принципи і права виборців Львівщини.

На нашу думку, такі дії ваших представників у ЛОТВК зумовлені тим, що кандидатами, які за законом мають стати депутатами Львівської обласної ради є представники «Європейської Солідарності» та «Української Галицької Партії».

Це підтверджується фактом атаки на орган місцевого самоврядування - Львівську обласну раду, частину повноважень якої ви намагаєтеся узурпувати. Кричущим було затвердження бюджету Львівської області військовою адміністрацією без ухвалення відповідного рішення обласною радою», – сказано у зверненні партійців.

У випадку ігнорування цього звернення представники політичних сил залишають право звертатись до правоохоронних, антикорупційних органів, ЦВК та міжнародних спостережних організацій за виборами з вимогою розслідувати факти впливу на членів ТВК з боку представників органів влади на Львівщині.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news