logo
29/03
28/03
2 ...

Іпотерапія для воїнів: пацієнти центру НЕЗЛАМНІ спробували новий вид реабілітації

30-05-2023 12:08378

Іпотерапія для воїнів: пацієнти центру НЕЗЛАМНІ спробували новий вид реабілітації
Фото: Львівської міської ради

Команда Національного центру реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) у Львові не втомлюється шукати нові методики реабілітації для пацієнтів. Тепер спробували новий вид терапії – іпотерапію. Саме вона поєднує обидві складові успішного відновлення: фізичного та психологічного.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

«Іпотерапія – це лікувальний метод, який заснований на взаємодії людини зі спеціально навченим конем. Така терапія включає в себе обидва основні напрямки реабілітації: психологічний та фізичний.

По-перше, при взаємодії з конем людина отримує нові позитивні емоції. Іпотерапія добре впливає саме на пацієнтів з посттравматичним стресовим розладом. Вона допомагає їм позбутися нав’язливих думок і розслабитися, поліпшує якість сну та загальний психоемоційний стан.

По-друге, верхова їзда розвиває координацію. А у випадку наших незламних пацієнтів – дає напруження саме на ті м’язи, які мають працювати під час ходіння на протезі. А це є дуже важливим для людей з ампутаціями. Також завдяки цій методиці пацієнти розвантажуються м’язево», - пояснює фізична терапевтка центру НЕЗЛАМНІ Роксоляна Шміло. І додає, що вже після першого сеансу іпотерапії у пацієнтів значно покращився настрій.

До слова, пацієнти центру НЕЗЛАМНІ також грають у боулінг – аби відновити координацію рухів, стріляють з лука – аби зміцнити м’язи тіла, та малюють – аби здолати стрес. А також – рибалять. Це нові види фізичної та психологічної реабілітації, що мають ефективні результати.




 

 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news