logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

Кабмін скасував державні іспити за деякими спеціальностями

30-05-2023 12:41885

Кабмін скасував державні іспити за деякими спеціальностями
Фото: ілюстративне

Кабінет міністрів України вніс зміни до постанови №497 від 19 травня 2021 року про атестацію здобувачів ступеня фахової передвищої освіти та ступенів вищої освіти на першому (бакалаврському) та другому (магістерському) рівнях у формі єдиного державного кваліфікаційного іспиту.

Про це повідомляється на сайті КМУ.

Зокрема, це стосується таких категорій здобувачів освіти:

  • Здобувачів ступенів фахової передвищої, вищої освіти зі спеціальностей «Воєнні науки, національна безпека, безпека державного кордону» та «Цивільна безпека».
  • Військовослужбовців, поліцейських, рятувальників та осіб Державної кримінально-виконавчої служби, які навчаються у військових навчальних закладах, закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання, військових навчальних підрозділах та закладах фахової передвищої військової освіти.
  • Військовослужбовців, які здобувають фахову передвищу та вищу освіту заочно.

Зазначається, що 2023 року атестація здобувачів ступенів фахової передвищої освіти у галузі «Транспорт» та ступенів вищої освіти на першому рівні за спеціальностями «Атомна енергетика», «Авіаційний транспорт», «Залізничний транспорт» також проводитиметься без єдиного державного кваліфікаційного іспиту.

Нагадаємо, що, згідно з постановою, з 2022 року атестація здобувачів ступенів фахової передвищої, вищої освіти за спеціальностями галузей знань «Право»,  «Інформаційні технології», «Електрична інженерія», «Ветеринарна медицина», «Воєнні науки, національна безпека, безпека державного кордону», «Цивільна безпека», «Транспорт», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини» здійснюється без єдиного державного кваліфікаційного іспиту.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news