logo
19/04
2 ...

Львівводоканал нагадав про повірку лічильників

30-05-2023 16:102499

Львівводоканал нагадав про повірку лічильників
Фото: ілюстративне

ЛМКП «Львівводоканал» нагадує своїм споживачам про необхідність повірки лічильників води.

Як інформує пресслужба ЛМР, це пов'язано з тим, що втратила чинність Постанова Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2022 року №412, згідно із якою до завершення воєнного стану повірка лічильників не була обов‘язковою.

Натомість Кабінет Міністрів України 7 квітня 2023 року ухвалив постанову №440, яка набуде чинності 4 червня 2023 р.

Згідно з нею, абоненти тих регіонів, де не ведуться бойові дії, а це, зокрема і Львівщина, повинні подати прилади обліку на повірку протягом трьох місяців після завершення опалювального періоду.

У Львові опалювальний сезон тривав до 14 квітня, тож з цієї дати споживачі, у яких минув термін повірки лічильників, повинні зробити її впродовж 3 місяців.

Заступниця директора «Львівводоканалу» з обліку та контролю за водокористуванням та водовідведенням Леся Тур роз’яснила, що якщо не провести повірку лічильника протягом періоду, який уряд передбачив для повірки, то покази лічильника при проведенні нарахувань не будуть враховуватися.

«Якщо до червня не провести повірку, то наступні три місяці споживачам нараховуватимуть за воду по середньому споживанню за попередні 12 місяців, як це визначено чинним законодавством. А згодом – згідно з встановленими нормами водоспоживання.

Тому слід уже подавати заявки на повірку лічильників, оскільки буде дуже важко у короткий термін зареєструвати лічильники після проходження метрологічної повірки.

Найпростіший спосіб зробити повірку лічильника - на місці без його демонтажу. Це обійдеться у 337 грн. При цьому за послугу Ви можете оплатити онлайн через свій гаджет», – розповіла Леся Тур.

Способи подачі заявки на повірку лічильника споживачам «Львівводоканалу»:

Чат-бот @vodokanal_lviv_bot у Telegram/Viber;

Кол-центр 067 310 09 49;

Сервісні центри: вул. Зелена, 64 або вул. Хуторівка, 24.

Як зазначається, повірку лічильників води треба робити кожні чотири роки.

Leopolis.news