logo
19/03
18/03
17/03
2 ...

Львів сьогодні попрощається із загиблими десантниками Юрієм Костівим та Сергієм Кондратенком

31-05-2023 08:251481

Львів сьогодні попрощається із загиблими десантниками Юрієм Костівим та Сергієм Кондратенком

У середу, 31 травня, Львів попрощається з двома Героями. Юрій Костів та Сергій Кондратенко загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.
 
Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар. 

Юрій Костів (28.03.1991-28.05.2023) Уродженець міста Стрий Львівської області.

Навчався у Стрийській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №5 імені Василя Стасюка. Здобував освіту у Державному навчальному закладі «Вище професійне училище №34 міста Стрий», у 2021 році вступив на навчання до Львівського державного університету безпеки життєдіяльності за спеціальністю «Пожежна безпека». За власним бажанням проходив військову службу у місті Дрогобич.

У мирний час займався приватним підприємництвом у сфері пасажирських перевезень. Захоплювався боксом, кікбоксингом та автоспортом.

Більшу частину життя Юрій Костів присвятив військовій справі: у 2014 році вступив добровольцем до 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» Сухопутних військ Збройних Сил України. Згодом виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 131-го окремого розвідувального батальйону. Напередодні повномасштабного вторгнення рф вступив до лав 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

За особистий героїзм, виявлений під час звільнення українських територій, був відзначений Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Сталевий хрест».

У Юрія Костіва залишилися мама, дружина, донька та брат.

 Сергій Кондратенко (26.03.1987-26.05.2023) Уродженець міста Донецьк.

Навчався у Донецькій спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №19. Здобував освіту у Донецькому технікумі промислової автоматики, згодом – у колишній Харківській національній академії міського господарства.

У 2013 році разом із сім’єю переїхав до міста Костянтинівка Донецької області. Там працював бухгалтером у Приватному акціонерному товаристві «Український бекон».

Із початком повномасштабного вторгнення родина Кондратенків була змушена перебратися до міста Тульчин Вінницької області, де Сергій працював у ТОВ «Вінницька птахофабрика».

Свій вільний час присвячував родині, вів активний спосіб життя, захоплювався кінематографом.

Наприкінці 2022 року став на захист Батьківщини від російських окупантів. Виконував бойові завдання на східному напрямку у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

У Сергія Кондратенка залишилися дружина, двоє доньок, батьки, брат та теща.

Leopolis.news