Армія рф все більше поступається ініціативою у війні – розвідка Британії

http://leopolis.news/post/86492/armiya-rf-vse-bilshe-postupaetsya-iniciatyvoyu-u-viyni--rozvidka-brytani-

31/05/2023

Про це повідомляє розвідка Великої Британії, передає Радіо Свобода.

«Протягом травня 2023 року росія 20 ночей завдавала односторонніх ударів безпілотними літальними апаратами і крилатими ракетами по глибокому тилу в Україні. росія не досягла значного успіху у своїх ймовірних цілях із нейтралізації вдосконаленої протиповітряної оборони України і знищення українських сил контратаки. На місцях вона передислокувала сили безпеки, щоб реагувати на напади партизанів на заході росії», – йдеться в повідомленні.

У розвідці зауважили, що в оперативному плані російські командири, ймовірно, намагаються створити резервні сили і розмістити їх там, де, на їхню думку, відбудеться українська контратака.

«Однак ці зусилля, ймовірно, підриваються невмотивованими силами, які направляють для заповнення прогалин на лінії фронту навколо Бахмута», – додали в британській розвідці.

Цього тижня радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв’ю виданню La Repubblica заявив, що Україна може завершити війну з рф вже цього року, але для цього необхідна «достатня» кількість зброї.

росія, за його словами, «ніколи не зміниться», «вона завжди буде агресивною».

 

 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news