logo
29/03
2 ...

У Львові відкрили вулицю імені Патріарха Любомира Гузара

31-05-2023 18:12890

У Львові відкрили вулицю імені Патріарха Любомира Гузара
Фото: ЛМР

Сьогодні, 31 травня, в день шостих роковин відходу до вічності предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви у 2001-2011 роках Патріарха Любомира Гузара, у Львові відкрили вулицю, названу на його честь. На захід прийшли міський голова Львова Андрій Садовий, Митрополит та Архієпископ Львівський УГКЦ Владика Ігор (Возьняк) та інші представники духовенства, представники обласної влади, депутати, львів’яни.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Вулиця Патріарха Любомира Гузара розташована у Личаківському районі Львова, сполучає вулиці Тарнавського та Ольги Басараб.

«Велика вдячність усім, що ми маємо цю пам'ять. Пам'ять про людину, велич якої ми в майбутньому будемо пізнавати все більше і більше», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Митрополит та Архієпископ Львівський УГКЦ Владика Ігор (Возьняк) зазначив: «Ця вулиця - пам'ять про Блаженнішого, який любив свій народ і жив для нього. По собі він не залишив ніяких маєтків, але залишив велику духовну спадщину».

Раніше вул. Патріарха Любомира Гузара мала назву Льва Толстого. Її перейменували у межах деколонізації топоніміки у Львівській МТГ. Загалом на сьогодні у Львівській громаді перейменували  50 вулиць.  

До слова, також у 2023 році вшановують 90-ліття з дня народження Патріарха Любомира Гузара.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news