logo
29/03
28/03
2 ...

В Укренерго розповіли, чи відключатимуть українцям світло влітку

31-05-2023 21:14382

В Укренерго розповіли, чи відключатимуть українцям світло влітку
Фото: ілюстративне

Голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький заявив, що при можливому дефіциту в енергосистемі України влітку відключення споживачів будуть застосовуватись в останню чергу.

Про це він розповів в ефірі «Радіо Свобода», повідомляє «Укренерго».

«Відключення споживачів, які ми бачили взимку, - це останній крок за пріоритетністю, який ми, як оператор енергосистеми, можемо вжити, щоб збалансувати і зберегти енергосистему цілісною. Але у нас є інші інструменти під рукою, які дозволяють уникнути відключень споживачів. Зокрема, це імпорт електроенергії: якщо нам її не вистачатиме, можемо її імпортувати з Європи. Можемо також включати додаткові генеруючі потужності, наприклад, ті, які використовують природний газ.

Наша ціль – щоб відключень через те, що в енергосистемі є дефіцит, не було. Звичайно, що відключення можуть бути через пошкодження в мережах – це історія, з якою будь-який споживач електроенергії у світі, на жаль, так чи інакше зіштовхується періодично. Це може бути пошкодження розподільчої лінії електропередач. Або як вчора, сталася більш масштабна аварійна ситуація, яка була швидко усунена, - це відключення одночасно кількох магістральних ліній електропередачі. Але це не пов’язано із балансом і дефіцитом електроенергії», -  розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Як писав Leopolis.news, в Україні суттєво підвищили тариф на електрику.

 Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news