logo
28/03
27/03
2 ...

В Україні подешевшала цибуля: яка ціна

31-05-2023 21:281586

В Україні подешевшала цибуля: яка ціна
Фото: ZN.UA

На українських ринках та в магазинах від початку цього тижня спостерігається зниження вартості цибулі. 

Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit. Головною причиною зниження цін у даному сегменті стали масові поставки ріпчастої цибулі нового врожаю з українських господарств.

Зазначається, що поточного року сезон реалізації озимої цибулі в Україні стартував у середньому на 1,5 тижня раніше, ніж 2022 року.

Нагадаємо, що на початку літа минулого року виробники південних областей України тільки почали пропонувати до реалізації перші дрібні партії цієї продукції.

Сьогодні  відпускні ціни на ріпчасту цибулю сформувалися в діапазоні 40-46 грн/кг ($1,09-1,26/кг), що в середньому на 11% дешевше, ніж тижнем раніше. При цьому, варто зазначити, що торішньої продукції місцевого виробництва на сьогодні вже не залишилося. Здебільшого на ринку пропонується ріпчаста цибуля врожаю 2022 року імпортного виробництва. А ціни на імпортну торішню продукцію дещо вищі, при цьому якість часто залишає бажати кращого.

Так, з початку поточного тижня більшість оптових компаній практично повністю переорієнтувалися на закупівлі ріпчастої цибулі нового врожаю з українських господарств.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news