logo
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

Повідомлено про підозру двом директорам держлісгоспів на Львівщині, які санкціонували вирубку дерев на 2,2 млн грн

01-06-2023 11:00376

Повідомлено про підозру двом директорам держлісгоспів на Львівщині, які санкціонували вирубку дерев на 2,2 млн грн
Фото: територіальне управління ДБР у Львові

Працівники ДБР повідомили про підозру двом  директорам  державних лісових господарств на Львівщині. Обидва керівники незаконно видали лісорубні квитки для роботи на територіях, які входять до природно-заповідного фонду Національного природного парку Бойківщина.

Про це повідомляє територіальне управління ДБР у Львові.

Посадовці видали дозволи попри те, що на таких землях рубки можуть  відбуватися лише після погодження  з Міністерством екології та природних ресурсів  із дотриманням відповідних лімітів, а також з дозволу   Львівської ОДА.

Зокрема в одному з лісництв ДП  «Турківське лісове господарство» незаконно зрубали 465 букових дерев, завдавши збитків державі на понад 2 млн грн.

А в  ДП «Боринське лісове господарство» на підставі незаконно виданого лісорубного квитка вирубали 85 ялин та ялиць. Шкода довкіллю склала майже 200 тисяч гривень.
В обох випадках зрубану деревину продавали приватним підприємствам.

Директорам лісових господарств, один з яких є депутатом Самбірської районної ради, повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень  (ч.1, ч.3 ст.365 КК України).

Подано до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді застави, що дорівнює розміру завданої шкоди – загалом 2,2 млн  грн.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news