logo
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

Поїзд Варшава-Рава-Руська поїде, але не раніше вересня

01-06-2023 18:40648

Поїзд Варшава-Рава-Руська поїде, але не раніше вересня
Фото: Віктора Гальчинського

Польське Управління залізничного транспорту у рекордно короткий термін (6 тижнів) розглянуло клопотання польської компанії SKPL та видав позитивне рішення на організацію залізничних перевезень за міжнародним маршрутом Варшава-Гребенне-Рава-Руська з подальшою пересадкою до Львова.

Про це у Фейсбук написав економічний експерт і блогер Віктор Гальчинський.         

Однак, за його словами, погана новина в тому, що цей маршрут запрацює не раніше, ніж у вересні.

Зокрема, як пише польське профільне видання «Rynek Kolejowy», ухвалене рішення лише дозволяє подати заявку на визначення маршрутів поїздів у рамках вільної пропускної здатності колій, а її належить подавати за 40 днів до планованого здійснення перевезень.

«Враховуючи те, що досі тривають організаційно-правові узгодження міжнародного руху на цьому маршруті, видання припускає, що реальний старт руху поїздів на лінії Варшава-Рава-Руська відбудеться не раніше вересневого коригування розкладу руху поїздів у Польщі», – зазначив експерт.

Віктор Гальчинський зазначає, що попри увесь позитив нинішньої новини, стається те, про що я він неодноразово попереджав:

  • Побудова євроколії в Україні не гарантує, що міжнародні поїзди поїдуть нею вже завтра;
  • Узгодження організаційно-правових моментів міжнародного залізничного руху між Україною та Польщею займає більше часу, ніж побудова колій;
  • Починати організаційно-координаційну роботу з Польщею потрібно було одночасно з будівництвом колій.

«Результат: новозбудовані якісні колії стоять без руху, а пункти пропуску з Польщею задихаються від черг, які для вантажного транспорту вимірюються вже тижнями. Питання щодо linia102 – риторичне», – зазначив він.

Leopolis.news