logo
29/03
2 ...

Львівські медики завдяки донорській крові врятували 11-річну дівчинку, що потрапила в ДТП

01-06-2023 17:36802

Львівські медики завдяки донорській крові врятували 11-річну дівчинку, що потрапила в ДТП
Фото: ЛМР

11-річна дівчинка втратила багато крові внаслідок ДТП. Аби прооперувати дитину, знадобилося переливання крові. Дівчинку врятували у Першому медичному об’єднанні Львова.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

16 травня Антоніна поверталася з друзями з прогулянки. Розповідає, що переходила пішохідний перехід на зелений сигнал світлофора. Як раптом – просто нізвідки вигулькнуло авто і наїхало на неї. Карета швидкої доправила постраждалу дівчинку до лікарні святого Миколая.

В Антоніни був відкритий перелом обох кісток лівої гомілки. Аби врятувати кінцівку та згодом відновити її функції, спеціалісти ортопедо-травматологічного відділення провели дитині складне втручання – відкриту репозицію і металоостеосинтез, тобто вправили переломи, провели співставлення кісткових уламків та зафіксували їх стержнями, аби кістки правильно зрослися.

Дівчинка втратила багато крові, в неї був низький тиск. Тож аби стабілізувати стан дитини, під час втручання медики провели переливання крові. Операція пройшла успішно. Зараз дівчинка почувається добре, і вже навіть малює та готується повернутися додому.

Медики нагадують, що донором крові може бути кожна здорова людина у віці від 18 до 60 років, яка не має медичних протипоказань. Здавати кров – безпечно і навіть корисно, адже це сприяє самовідновленню організму та профілактиці серцево-судинних захворювань.

Перше медичне об’єднання Львова чекає донорів крові за адресою: вул. Миколайчука, 9, із 09:00 до 12:00 у будні дні. Телефон для запису: 0 800 333 003.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news