logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Зеленський та Президент Румунії ухвалили спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України

01-06-2023 18:12680

Зеленський та Президент Румунії ухвалили спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України
Фото: Офіс президента

У межах візиту до Республіки Молдова для участі в саміті Європейської політичної спільноти Президент України Володимир Зеленський провів переговори з Президентом Румунії Клаусом Йоханнісом.

Про це інформує Офіс президента.  

Зеленський подякував усьому румунському народові за солідарність з Україною та окремо висловив подяку Клаусу Йоханнісу за його особистий внесок у підтримку нашої країни та посилення її обороноздатності.

Зеленський відзначив важливість надання Румунією тимчасового притулку українським громадянам, які були вимушені залишити свої домівки внаслідок розв’язаної Росією агресивної війни.

Лідери обговорили подальші кроки в допомозі Україні з боку Румунії з метою протистояння російському вторгненню, зокрема посилення міжнародної санкційної політики та притягнення Росії до відповідальності за воєнні злочини, скоєні на території нашої країни.

Під час переговорів було наголошено на важливості нарощування підтримки України на шляху до ЄС і НАТО. Свідченням такої чіткої позиції з боку Румунії стало підписання главами держав декларації про підтримку євроатлантичної інтеграції України.

«Підписання цього документа є важливим кроком напередодні липневого саміту НАТО у Вільнюсі», – наголосив Володимир Зеленський.

Окрему увагу було приділено питанню реалізації запропонованої Президентом України формули миру як основи для забезпечення сталого справедливого миру на континенті й відновлення світового порядку.

Під час зустрічі лідери обмінялися думками щодо актуальних питань двосторонньої взаємодії, зокрема у сферах торгівлі й логістики, а також співпраці на гуманітарному напрямі.

Leopolis.news