logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

«Ваша донька потрапила у ДТП»: у Львові шахрай видурив у 90-річної бабусі понад 40 тисяч гривень

02-06-2023 13:21300

«Ваша донька потрапила у ДТП»: у Львові шахрай видурив у 90-річної бабусі понад 40 тисяч гривень
Фото: fainemisto.tv

Як встановили правоохоронці, 90-річна львів’янка передала незнайомцю 40 тисяч гривень та 450 канадських доларів нібито для проведення термінової операції її доньці, яка потрапила в ДТП.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

27 травня, близько 13.45, до пенсіонерки зателефонував невідомий чоловік і розповів, що він дзвонить з лікарні, де зараз перебуває її донька, яка потрапила у дорожньо-транспортну пригоду та потребує проведення термінової операції.

Невдовзі зловмисник приїхав додому до 90-річної львів’янки, де жінка передала йому гроші у сумі 40 тисяч гривень та 450 канадських доларів.

Проте пізніше пенсіонерка з’ясувала, що в аварію її донька не потрапляла. Зрозумівши, що вона стала жертвою шахрайства, пенсіонерка звернуся до поліції.

До розкриття злочину були задіяні оперативники кримінальної поліції та слідчі Львівського районного управління поліції №2, а також оперативники Управління карного розшуку та співробітники Управління кримінального аналізу поліції Львівщини.

Провівши оперативно-розшукові заходи та вивчивши відео з камер спостереження, правоохоронці встановили, що до скоєння злочину причетний раніше судимий 38-річний львів’янин. Також було встановлено місце його перебування.

Під час санкціонованого обшуку поліцейські виявили та вилучили у нього речові докази.

Напередодні, 1 червня, слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, - позбавлення волі на строк до трьох років.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Поліцейські вкотре закликають громадян – якщо до вас телефонують невідомі та повідомляють інформацію про ваших родичів, при цьому вимагаючи гроші на лікування насамперед зателефонуйте тому, про кого йдеться, та з’ясуйте, чи це правда. Ніколи не повідомляйте незнайомцям свою домашню адресу та не передавайте їм гроші.

У випадку, якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно повідомляйте про це у поліцію на оперативну лінію 102.

 

 

Підготувала Анастасія Андрійчук Leopolis.news