logo
24/04
23/04
21/04
20/04
19/04
18/04
2 ...

Японія постачатиме Україні вибухівку для виробництва артснарядів

02-06-2023 13:32883

Японія постачатиме Україні вибухівку для виробництва артснарядів
Фото: Укроборонпром

США планують залучити Японію до ланцюга виробництва артилерійських боєприпасів для України, налагодивши поставки японської вибухівки.

Про це повідомляє портал «Мілітарний» із посиланням на «Reuters».

Як зазначається, США прагнуть налагодити постачання тротилу із Японії для виробництва артилерійських снарядів, оскільки Вашингтон поспішає у поставках озброєння та боєприпасів в Україну перед початком контрнаступу.

Наразі законодавство та правила експорту забороняють японським компаніям продавати товари військового призначення закордон, тому країна не може допомогти Україні та її союзникам напряму з поставками озброєнь.

Проте, ймовірно, союзники знайшли обхідний шлях, який дозволить продаж тротилу в умовах глобальної нестачі боєприпасів.

«Є спосіб для Сполучених Штатів купувати вибухівку в Японії», — анонімно повідомило Reuters одне із джерел, обізнаних з дискусіями з цього питання в Японії.

Експортні обмеження для продуктів подвійного призначення або обладнання для комерційного продажу менш суворі, ніж для товарів суто військового призначення. Тротил, на відміну від боєприпасів, залишається важливим інструментом у деяких цивільних сферах, наприклад, гірничій промисловості.

Як стверджується, представники Японії дали згоду уряду США на продаж промислового тротилу, оскільки вибухівка не призначена лише для військового використання.

США хочуть підключити японських виробників до ланцюга постачання тротилу на заводи з виробництва боєприпасів. Там вибухівка буде упакована в корпуси 155-міліметрових снарядів.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news