logo
28/03
2 ...

Цьогоріч у Львівській громаді зафіксували 29 пожеж сухої трави

02-06-2023 17:56483

Цьогоріч у Львівській громаді зафіксували 29 пожеж сухої трави
Фото: ДСНС у Львівській області

Від початку року у Львівській громаді зафіксували 64 пожежі, із них 29 – великих, площа горіння яких становила від 200 до 4000 кв. м.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

А кожна така пожежа – це забруднення повітря і ґрунту, вбивство тварин, птахів і комах, а також шкода здоров’ю людини. Адже разом із димом у повітря, а потім й у легені людини, потрапляють важкі метали, діоксини та найрізноманітніші канцерогенні сполуки.

«Щодня рятувальники ліквідують загоряння на відкритих місцевостях, що виникають через спалювання сухої трави та сміття. У зв'язку з повномасштабною війною в Україні, такі пожежі стають додатковим навантаженням на фахівців ДСНС. Замість ліквідації наслідків війни і порятунку людей, вони змушені виїжджати на гасіння пожеж, що виникають через бездумне спалювання сміття та листя», - наголошують в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони ЛМР.

Мешканців міста вкотре просять не спалювати суху рослинність, а також не забувати телефонувати на «102», коли бачать такі горіння та паліїв.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news