Футболісти з Южного у гірському селі на Самбірщини відпочивають і грають у футбол

http://leopolis.news/post/86678/futbolisty-z-yujnogo-u-girskomu-seli-na-sambirshchyny-vidpochyvayut-i-grayut-u-futbol

02/06/2023

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

Молодіжний футбольний турнір відкрив голова Самбірської районної військової адміністрації Іван Ільчишин. Між собою 150 учасників, а це юнаки 2009-2013 років народження, змагатимуться на великому футбольному стадіоні та з міні-стадіоні із штучним покриттям.

На запрошення Самбірської районної організації ВФСТ «Колос» до Сприні приїхали юнаки з м. Южне Одеської області. Вона сформована із футболістів, які через бойові дії вимушено перемістилися до цього міста з Бахмута, Миколаєва та Херсона.  

Змагання футболістів триватимуть впродовж тижня. Юнаки з Южного, як із Самбора, Дрогобицької ТГ, проживають у будинках-колибах на території районного Центру національно-патріотичногог виховання ім.. Кирила Осьмака. Тут же вони і харчуються.

За словами головного колосівця Самбірщини Руслана Хомина, юні футболісти мають чудові умови не лише для поєдинків із однолітками, але й змістовно відпочити серед мальовничої природи Прикарпаття. Невдовзі будуть визначені переможець та призери.

«Та, – зазначив Руслан Хомин, – важливим фактором є те, що молодь, яка представляє різні регіони України, відчуває себе представником єдиного героїчного народу, який чинить серйозний спротив історичному ворогу, якою є московія».  

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news