logo
19/04
2 ...

У Стрийському парку висадили 300 кущів троянд: локації не розголошують, щоб крадії не встигли викорчувати квіти до цвітіння

02-06-2023 20:16552

У Стрийському парку висадили 300 кущів троянд: локації не розголошують, щоб крадії не встигли викорчувати квіти до цвітіння
Фото: Львівської міськради

Стрийський парк готує для львів'ян справжню антистресову програму.  Вже на початку серпня у Стрийському парку чекають на справжній трояндовий бум.

Тут вперше висадили цілі плантації троянд різних сортів і кольорів. Перші 300 кущів вже на клумбах, за тиждень будуть досаджувати ще більше.

Усі квіти парку подарувала благодійниця, повідомляє пресслужба Львівської міськради.

Навесні Стрийський парк вразив масштабами цвітіння тюльпанів та гіацинтів, влітку дивуватиме трояндами найрізноманітніших кольорів, а в проміжку – духмяними та заспокійливими травами і не лише, кажуть у департаменті містобудування Львівської міськради.

«Сьогодні люди, як ніколи, потребують позитивних емоцій. Тому цьогоріч зробили особливий акцент саме на квітах, хоча будуть й інші приємні сюрпризи, які милуватимуть і заспокоюватимуть. Прагнемо зробити так, аби люди, споглядаючи таку красу, психологічно розвантажувалися», – розповіла очільниця парку Олена Мазурик.

Кілька сотень кущів троянд Стрийському парку подарувала благодійниця Тамара Кримчак. Жінка тривалий час займається квітковим бізнесом і захотіла, аби її улюблений парк зацвів ще й трояндами. У парку вже висадили близько 300 кущів різних сортів троянд: Ебб Тайд, Голден Бордер, Моді Блу, Керіо, Піоні Пінк, Помпонелла, Мімі Еден, Хендель та інші. У планах – засадити всі клумби в парку трояндами.

Локації, на яких висадили троянди, поки не розголошують, аби крадії не встигли викорчувати кущі ще до їхнього цвітіння. Хоча директорка парку зауважує, що цієї весни відвідувачі склали тест на порядність і, за деякими винятками, тюльпанів не зривали.

Такої кількості троянд у Стрийському парку не було вже давно, кажуть працівники. Тож вже на початку серпня тут чекають на справжній трояндовий бум. Будуть навіть патріотичні клумби із синьо-жовтих троянд.


 

Підготувала Анастасія Андрійчук Leopolis.news