logo
28/03
2 ...

У мерії ще не визначились щодо доступності шкільних укриттів для львів’ян на час літніх канікул

02-06-2023 20:58508

У мерії ще не визначились щодо доступності шкільних укриттів для львів’ян на час літніх канікул
Фото: ілюстративне, автор: Роман Балук

Після трагедії із загибеллю людей у Києві, у Львові за дорученням міського голови вчергове перевірили укриття. За останню добу на «Гарячу лінію» міста надійшло 65 звернень щодо доступності та стану сховищ.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

Більшість звернень містян стосувалися тих укриттів, що розміщені в багатоповерхівках. Найчастіше мешканці скаржились на відсутність вказівників та контактів особи, що має ключі до укриття. Або ж поганий стан самого укриття – відсутність світла, наявність сміття чи незадовільний стан сходів. 

«По всіх проблемних точках повторно проходитиме міська чи районна комісії. Частину зауважень уже вдалось вирішити: десь замінили лампочки, доставили вказівник тощо. До понеділка речі, які не потребують великих фінансових навантажень, мають виправити і прозвітувати. 

Але є і глобальні питання, наприклад, щодо шкільних укриттів та їх доступності на час літніх канікул. Це управлінське рішення, яке потребує більше часу. Поки завершується навчання та табори, маємо все добре продумати та відпрацювати механізм», – розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Андрій Москаленко також пояснив, що у міськраді окремо нагадують усім керівникам комунальних та приватних установ щодо персональної відповідальності, якщо укриття не є доступним для мешканців під час повітряної тривоги.

 

Підготувала Анастасія Андрійчук Leopolis.news