logo
25/04
24/04
2 ...

Суд обрав запобіжний захід підозрюваним у справі щодо зачиненого укриття під час ракетної атаки у Києві

03-06-2023 14:57495

Суд  обрав запобіжний захід підозрюваним у справі щодо зачиненого укриття під час ракетної атаки у Києві
Фото: Охоронець Вадим Мошкін (ліворуч) в залі Голосіївського суду Києва 3 червня, 2023 р. Фото: Нікіта Галка / Суспільне

Голосіївський суд Києва обрав запобіжний захід підозрюваним у справі про закрите укриття у поліклініці, біля якої вночі 1 червня загинули троє людей у Деснянському районі столиці.

Керівника поліклініки, його заступника та посадовицю РДА відправили на цілодобовий домашній арешт. Охоронцю медзакладу суд обрав запобіжний захід — тримання під вартою, повідомляє «Суспільне».

Перший підозрюваний у справі — керівник поліклініки Олег Шугалевич. Прокурори вимагали цілодобовий домашній арешт. Адвокат заперечив і попросив обмежитися нічним домашнім арештом. За словами захисника, вини керівника поліклініки немає, оскільки він не відповідає за доступність до укриттів, а охоронець закладу. Напередодні йому оголосили про підозру в службовій недбалості та залишенні в небезпеці.

Другий підозрюваний — заступник директора поліклініки з технічної частини Василю Десику. Суд також залишив під цілодобовим домашнім арештом на 2 місці. Він, як і керівник медзакладу, не визнає своєї вини.

Четверта підозрювана — заступниця голови Деснянської районної адміністрації Ірина Алексеєнко. Її підозрюють у службовій недбалості та залишенні в небезпеці, що спричинила смерть людей.

Сама ж жінка заперечувала провину. Вона стверджувала, що контроль за станом укриттів не входив до її обов'язків.

Нагадаємо, вночі 1 червня Росія завдала ракетного удару по Києву. Внаслідок цього у Деснянському районі столиці загинули три людини: 9-річна дівчинка, її 34-річна мама і 33-річна жінка. Чоловік однієї з загиблих та жителі району стверджують, що укриття, де хотіли сховатися від обстрілу люди, було зачинене.

Підготувала Анастасія Андрійчук Leopolis.news