У Львові на площі Ринок запрацював Фермерський ярмарок

http://leopolis.news/post/86717/u-lvovi-na-ploshchi-rynok-zapracyuvav-fermerskyy-yarmarok

03/06/2023

 Цього року на ярмарку представлена продукція 24 фермерських господарств. І вперше запрацювала крафтова майстерня, де відвідувачі можуть дегустувати продукти, відвідати кулінарні майстер-класи, лекції дієтологів та нутриціологів.

Найвідданіші покупці зможуть отримати книгу з рецептами від фермерів. Ярмарок працюватиме щосуботи з 10:00 до 16:00, повідомляє пресслужба Львівської міськради.

«Цього року до ярмарку доєдналась найбільша кількість фермерів. Маємо 24 представники фермерських господарств. Серед товарів: крафтові хліби, м’ясні вироби, сири та молочні продукти, джеми та плодово-ягідні вина, бджолопродукти, свіжі овочі, фрукти та ягоди. З новинок - спаржа, крафтове борошно та домашня випічка. Вже у перший день є багато відвідувачів, утворюються навіть невеличкі черги.

Водночас ми працюємо над розширенням ярмарку та допомагаємо фермерам шукати фінансову підтримку для розвитку їхніх господарств. Ми хочемо, щоб вони, з такою якісною і смачною продукцією, були представлені в усіх мережах супермаркетів в Україні» – розповіла начальниця управління зовнішніх зв’язків і промоції ЛМР Тетяна Хабібрахманова.


Львів’янин Данко Матійчук вирощує мікрозелень, його продукція вже втретє представлена на Фермерському ярмарку. «Чому ми тут? Бо хочемо донести до людей те, що крафтові продукти – це дуже смачно, їх треба споживати. Адже кожен фермер вирощує все з любов’ю, і щоб кінцевий споживач був задоволений якістю», - розповів Данко Матійчук.

Цьогоріч на ярмарку можна придбати і крафтове пшеничне борошно від фермерського господарства з Радехова.  «Борошно ми виготовляємо з найкращого класу зерна в Україні. Участь у ярмарку беремо вперше», - розповіли власниці крафтового виробництва Наталія Гасюк та Наталія Табінська.

До слова, Фермерський ярмарок на площі Ринок відбувається вже вп’яте. 90% фермерів – власники сімейного бізнесу. Впродовж сезону ярмарок збирає близько 90 тисяч відвідувачів.

Нагадаємо, у 2019 році на площі Ринок у Львові відновили давню традицію проведення  фермерського ярмарку. У 30-х роках XX століття найдавнішим та найпопулярнішим був ринок навколо міської Ратуші.

Підготувала Анастасія Андрійчук Leopolis.news